февруари 2, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Джак Милър: Времето в Дукати промени кариерата ми

Джак Милър прекара последните пет години от своята кариера в MotoGP в лагера на Дукати, първо с екипа на Прамак от 2018 до 2020, а през последните две години той беше част от заводския екип на италианския производител.

По време на своя престой в Дукати австралиецът завоюва общо три победи, две през 2021 (Испания и Франция) и една през изминалата кампания (Япония). Още през лятото на тази година бе обявено, че догодина Милър ще премине в тима на КТМ, където той ще продължи своята кариера.

MotoGP с първи предсезонен тест за 2023 година

Преди това да се случи австралиецът говори за своето време в Дукати и заяви, че тези пет години напълно са променили хода на неговата кариера. Преди престоя си в Болоня Милър прекара три години в Хонда, една ЛСР и две с Марк ВДС.

„Не, уикендът във Валенсия не беше много емоционален, просто беше един от тези уикенди. И преди ми се е случвало, не знам дали ще се случи отново, но престоят ми беше добър. Той промени изцяло кариерата ми.

„Преди Дукати аз имах само един подиум, победата в мокрото на „Ассен“ през 2016, а с Дукати завоювах нещо от сорта на 20 подиума. Невероятно приключение, в което аз научих много. Аз изпробвах много различни конфигурации на мотора и донякъде съм привързан към тях.

„Цялата причина за решението ми да премина в КТМ е, че искам да изпробвам нещо различно. Точно това ще получа в КТМ, затова отивам там. Точно заради това именно аз взех крайното решение“, обясни Милър.

Източник: sportal.bg