май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Динамичен преход за Yamaha Motor Europe с моделите за 2021 г. към ерата на EURO5

2021 г. ще бъде вълнуваща за Yamaha Motor с пускането на няколко ключови нови модела. Освен появата на новите мотоциклети Hyper Naked, за които вече писахме, ще ви представим и Sport Touring моделите. Другата важна новина е въвеждането на регулации по EU5, които променят ситуацията в бранша Power Two Wheeler и карат производителите да въвеждат иновации по по-екологичен начин.

Новите регулации ще окажат въздействие върху гамата двигатели на Yamaha, а двигателите с обем 125 куб.см на компанията – CP2, CP3 и CP4 – се надграждат, за да постигнат съвместимост с EU5, като същевременно плавно се отдалечават от някои от историческите си модели.

Yamaha Motor остава един от лидерите в бранша PTW както по отношение на иновациите, така и по отношение на пазарния дял. Сега повече от всякога целта на Yamaha е да постигне KANDO. Това е всеки клиент да изпита чувство на дълбоко удовлетворение и вълнение, докато кара моторите на марката. Независимо от типа машина Yamaha, който притежава, или от нивото на опит. Това сега ще продължи да се случва съгласно по-екологичните регулации на EU5.

Hyper Naked – Тъмната страна на Япония

Динамичната гама МТ на Yamaha е докосната от нова сила от Мрака. Култовите MT-09 и MT-09 SP са изцяло подновени за 2021 г. с двигател с по-голям обем, както и с леко шаси с нов дизайн и агресивен нов външен вид. Един от лидерите в продажбите, MT-07, е надграден с нов дизайн и премиум оборудване. MT-125 получи нов двигател, съответстващ на EU5, и подобно на по-големите си братя ще се предлага в нова цветова гама Storm Fluo, подчертаваща наследството на семейството MT.

Sport Touring – пътищата на живота

Изцяло новите TRACER 9 и TRACER 9 GT претърпяха драстична еволюция за 2021 г. и вече имат нова рама, нов двигател и нов дизайн на корпуса, оборудвани са и с по-напредничава електронна технология от всякога, което ги прави едни от най-вълнуващите и универсални мотоциклети в града.

За новата моделна година изключително способният TRACER 7 ще се предлага в два нови цвята. Redline е плътен яркочервен финиш.  Tech Kamo има зеленикаво-сив оттенък, който излъчва мощен и зрял външен вид, допълващ възможностите на мотоциклета за пътуване на дълги разстояния.

За мотоциклетистите, които искат да стигнат още по-далече, Yamaha предлага TRACER 7 GT, напълно оборудван с удобна седалка, слюда Touring, USB адаптер, странични багажници за града, отляво и отдясно, със стойки и комплект за заключване, който осигурява повече комфорт и допълнителна практичност.

От 2001 г. насам FJR1300 е избран от повече от 120 000 мотоциклетисти по целия свят. Този емблематичен спортно-туристически модел постигна култов статут сред многохилядни европейски мотоциклетисти. Фактът, че множество полицейски служби в Европа избраха тази невероятна машина, е най-високото признание за всеки мотоциклет. Клиентите, които искат да инвестират в бъдещ колекционерски артикул, все още могат да поръчат един от последните модели Ultimate Edition. Yamaha ще спре производството на FJR1300 през 2021 г.

Sport Heritage – Faster Sons

С красивия си външен вид, неподвластен на времето, съчетан със съвременни технологии и динамично представяне, моделите Sport Heritage са едни от най-модните мотоциклети. Сега е с нов двигател CP2, съответстващ на EURO5. XSR700 ще бъде в наличност при представителите на Yamaha от март 2021 г.

Adventure – следващият хоризонт

С над 11 000 екземпляра, продадени в Европа, Ténéré 700 е един от най-успешните нови модели, пуснати на пазара през 2020 г. За кратко време се утвърди като най-типичният мотоциклет Adventure среден размер, който съчетава изключителни богато на въртящ момент представяне с пъргаво управление и сериозни способности за преодоляване на всякакви терени.

Отдавайки почит на героите на Yamaha от „Дакар“ със своите емблематични цветове, Ténéré 700 Rally Edition  увеличава легендарната репутация на този модел. През 2021 г. и двата мотоциклета ще бъдат изцяло съответстващи на EU5. В наличност при представителите на Yamaha от март 2021 г.

След 10 успешни години, през които отведе хиляди мотоциклетисти приключенци на пътувания по света с невероятна надеждност и комфорт, XT1200Z Super Ténéré ще се оттегли от гамата на Yamaha.

Supersport – R World

Yamaha е по-активна в състезанията, а тимовете на марката се борят за победата във всички категории. След като спечели отново шампионата WorldSS600 и зае 6 от първите 10 места в класирането, властелинът R6 стана най-добрата състезателна машина. За 2021 г. този модел supersport е предназначен само за каране по пистите.
Любителите на пистите и амбициозните състезатели имат възможността да купят стандартен R6 без хомологация, модела R6 RACE, на специална цена от своя представител на Yamaha и да го превърнат във върхов мотоциклет за трак дей или състезателен мотоциклет.

R World е отворен за всеки, който обича мотоциклетите, а най-добрият начин да се везе в този вълнуващ начин на живот е с R125. За 2021 г. този лек модел Supersport е с двигател по EU5 като култовите R1 и R1M.

Останалата част от гамата Supersport ще бъде надградена до EURO5 до края на 2021 г.