юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Добро начало на сезона за таланта в мотокроса Дани Цанков №96

Младият и обещаващ пилот по мотокрос Дани Цанков започна настоящия сезон с добри резултати от две състезания и е готов за първия официален старт в Гърция след 10 дни. На 8 и 9 април на трасето край Кавала ще бъде началото на BMU Европейския шампионат и Цанков ще кара в МХ2 с 125 кубиковата Ямаха. Преди седмица българинът взе участие в много оспорваното Гран При Унгария, като завърши 16-ти от 40 участника от цяла Европа, а преди два дни в Благоевград финишира на второто място и в двата манша в Купа България – 1 кръг. Цанков тренира по специална програма направена от неговия мениджър и треньор Мартин Тодоров в „ М6 Ямаха
рейсинг тийм“.


„ Най-радващото е, че физически Дани Цанков е добре. Контузията в ръката напълно отшумя и се подготвяме на пълни обороти всеки ден. Имаме специфична програма, която е съгласувана с „Ямаха Европа“ . Знаете, че с тях имаме професионален договор и сме в контакт за всичко около Дани. Сигурен съм, че още на първия старт от сезона в Гърция ще направим добри резултати и бързи времена в маншовете. Конкуренцията ще бъде много силна, но това само ни амбицира повече. Самият Цанков е мотивиран да покаже възможностите си и работи изключително добре в тренировките от два месеца. Успоредно с тях ходи на училище, където се справя успешно с обучението в 7 клас. Направил съм обстоен анализ на представянето ни в Унгария и Благоевград и изчистваме грешките, които бяха допуснати. В следващите дни ще караме в района на Перник и в Бобошево. В последния етап на подготовка сме и след това влизаме изцяло в състезателен режим. Сезонът е дълъг и имаме много стартове у нас и в чужбина“, сподели Мартин Тодоров.
Тази година Дани Цанков ще участва в МХ 2 ( 125 сс) на състезанията в България, а на Европейския и Световен шампионат с 85 кубикова Ямаха .