февруари 2, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Дончо Цанев и Зорница Тодорова спечелиха Balkan Offroad Rallye

Със зрелищен финал казанлъчанинът Дончо Цанев и навигаторката му Зорница Тодорва финишираха и грабнаха златото в 10-то юбилейно издание на Balkan Offroad Rallye. 

Състезанието се проведе в 11 етапа, като до 7-мия Дончо Цанев изоставаше със 17 минути след временния водач Реинц Хофстра от Нидерландия. Вчера и днес обаче българският, екипаж с перфектно каране и без проблеми по автомобила, успя да навакса и финишира с 21 минути преднина. Трети в класирането остана полякът Ярослав Андрежевск.

“Вчера беше решаваща битка. Трасето беше изключително тежко – много кал, корени, коловози, камъни. Трябваше да пазим автомобила и се движехме разумно. Конкурентите ни от Нидерландия допуснаха грешка и ние се възползвахме бързо. Благодаря на всички, които ни подкрепяха преди и по време на състезанието и с тяхна помощ успяхме да грабнем златото!”, сподели за kazanlak.com Цанев.

Прототипът, с който се състезава казанлъчанина е специално изработен от него.

Част от тима “TREMOL”, той е вицешампион от 2016 и 2017 и бронзов медалист от 2018 година при автомобилите, а Зорница Тодорова е двукратна шампионка с бъги от Balkan Offroad 2015 и 2019.

Общо 110 екипажа от цял свят застанаха на старта на юбилейното Balkan Offroad Rallye, което тази година се провежда в съседна Румъния.

Източник: www.kazanlak.com