юни 21, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Д-р Марко предложил на Фетел да си вземе почивка и да се върне в Ред Бул през 2022

Д-р Хелмут Марко, дясната ръка на собственика на Ред Бул Дитрих Матешиц, е предложил на Себастиан Фетел план за завръщането му в австрийския отбор, с който спечели четирите си световни титли. Това призна самият Марко, след като е убеждавал Себастиан, който е негово лично откритие и по негово желание кариерата му е подкрепяна от Ред Бул от детските му години в картинга, да си вземе една година почивка от Формула 1 и да направи голямото си завръщане в Ред Бул през 2022 година.

“Ферари постъпиха лошо със Себастиан и обявиха раздялата им още преди последният му сезон с тях да е започнал. За всички ни беше ясно, че тази година за него ще бъде ужасна. За повечето други пилоти това щеше да е краят на кариерата, но не и за Фетел. Той е много силен психически и за това ми е смешно, когато хората казват, че бил се пречупил след грешката в Германия и оттогава бил в дупка. Това не е вярно, просто Ферари сякаш пробваха всичко, за да го съсипят. Нямам идея защо се получи така, тъй като той даваше всичко за отбора от сърцето си”, коментира Сивия кардинал в Ред Бул.

“Аз бях наясно с всичко това и познавайки Себ от малко момче, реших да му предложа план, по който той може да се върне в Ред Бул – неговото второ семейство. Казах му, вземи си почивка от Формула 1 за една година, имаш нужда да си починеш след толкова години неприятности във Ферари и да се заредиш с позитивна енергия. След това ще видим как е минала годината и ще имаш възможност да се върнеш при нас.”

“Нещата обаче се развиха бързо с новия Астън Мартин и напълно разбирам защо Фетел реши да не си почива, а да започне от нулата с нов отбор. Щях да съм щастлив, ако беше решил да изчака, но във Формула 1 всичко е толкова динамично и нямаш право да мисиш два пъти при добро предложение. Ние оставаме много добри приятели и ще се радвам да се видим отново по пистите и през тази година”, завърши австриецът.