юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Еванс похвали бързото решение на Мартин за темпото

В Toyota GR Yaris Rally1 с номер 33 настъпи паника, когато точно преди старта на етапа Góis двойката разбра, че бележникът им за темпото е бил изгубен при объркване на стоп-линията на предишния тест.

Мартин прибягна до използването на мобилния си телефон, за да получи достъп до дигитално копие на записките, и като изключим несвързаното с това изпускане на гума, те преминаха останалите етапи от деня без сериозни проблеми.

Размишлявайки върху момента на осъзнаване, Еванс каза: „Нямаше време да кажа много неща, защото вече бяхме на контрола на времето. Очевидно търсехме бележките, но след като разбрахме, че ги няма, Скот каза: „Имам ги на телефона, да видим как ще се справим“.

Еванс призна, че е впечатлен от усилията на Мартин и потвърди, че между двамата няма никакви враждебни чувства.

„Няма проблем, ако разбирате какво имам предвид, от вътрешната страна на автомобила“, увери той. „Тези неща се случват и няма проблем.

„Мисля, че нищо не може да те подготви за четенето от малък екран на такива груби сцени. Сигурен съм, че загубихме известно време, защото бях малко нервен, особено в началото, но всъщност се оказа много, много по-добре, отколкото очаквах.“

Въпреки че Еванс остана втори в шампионата, след като завърши шести в Португалия, той вече изостава от Тиери Ньовил с 24 точки.

Уелсецът смята, че настройките на неговия автомобил са го задържали и разкри, че за рали Италия Сардиния по-късно този месец (30 май – 2 юни) ще е необходим нов подход.

„Определено постигнахме напредък“, каза той. „Не всичко е мрачно, но аз съм чувствителен към автомобила и ми харесва той да е по мой вкус. Сега е трудно с оглед на ситуацията с тестовете, но определено трябва да предложим някои нови идеи за Сардиния.“