юли 15, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Една кандидатура за президент на БФ Мотоциклетизъм

7897979

Една е издигната кандидатура за президент на Българската федерация по мотоциклетизъм. Изборното общо събрание на централата ще е утре в Парк –хотел Москва. Началото е обявено за 10 часа, но заради изискването в залата да присъстват максимум 30 човека, кворум няма да събран, което означава, че ще има отлагане на началото с 1 час.

Ангел Траков ще се бори за доверието на делегатите и ако бъде избран за председател ще наследи Богдан Николов, който беше начело на този спорт 26 години.

Ангел Траков е състезател по мотоциклетизъм на писта. Собственик и основател на AIT Racing Team.

Извън спота Траков е в транспортния бранш от 24 години. Започва своята кариера през 1995 г. със създаване на еднолично търговско дружество „АИТ- Ангел Траков”, като дружеството стартира транспортната си дейност през 1996 г. с един автомобил. През 2007 г. фирмата се преобразува в „АИТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ТРАНСПОРТ” ЕООД. Към настоящия момент дружеството оперира с над 300 тежкотоварни композиции, отговарящи на всички европейски стандарти. Всички автомобили са със сертификати и спецификации ЕВРО 5 и ЕВРО 6.

През 2004 г. е сред учредителите на Съюза на международните превозвачи. През 2014 г. е избран за негов председател, а на 11.04.2019 г. е преизбран за втори мандат от членовете на управителния съвет за срок от пет години. Член е на УС на КРИБ.