юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов ще участват в европейския рали шампионат и през 2021 година

7897979

Трикратна носителка на титлата ERC Ladies ’Trophy Екатерина Стратиева и нейният навигатор Георги Аврамов ще участват в европейския рали шампионат и през 2021 година. Стратиева съобщи новината , след като си осигури отново подкрепата на дългогодишния партньор Petrol. Тя се надява да започне сезона с рали Азорските острови (6-8 май).

„Борят на състезанията още не е уточнен. Все още водя преговори с другите ни партньори. Надявам се да намерим достатъчен бюджет за да направим няколко състезания. Плановете са да стартираме максимално бързо. Нещото, което е заложено вътре в мен е участието ми в рали Барум. Това би трябвало да бъде 12-то ми участие там. Трябва да бъде 50-то, юбилейно. Пък и искам да се върна в град Злин, на който съм почетен гражданин.  Друго рали, което влиза в плановете ни е това в Рим. Миналата година не участвахме заради лични проблеми. Никога не съм карала там. Трасетата са му такъв тип, които на мен ми допадат – технични и тесни“, разказа Стратиева и допълни:

„ Унгария също влиза в нашите планове. Тя и миналата година беше планирана, но заради здравословното състояние на Георги я отказахме. Ще заложим на нашата си кола. Пежото, което закупихме през 2019 година. Надявам се да прод9ължа работата си със Сентелок и те пак да ми подадат ръка. Колата в момента е във Франция. Трябваше да я докараме януари, но нещата се объркаха. Отложихме го за март …сега си мисля дали да не отида във Франция за тестове. Иска ни се да направим две състезания в България. Обсъждаме това да са рали България и рали Сливен“, сподели още Екатерина Стратиева.