май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Екълстоун: Ако бях на мястото на Мерцедес, щях да покажа вратата на Хамилтън

Бърни Екълстоун, легендарният бивш шеф на Формула 1, коментира продължаващата вече половин година драма около подписването на новия договор на Люис Хамилтън с отбора на Мерцедес. 90-годишният Екълстоун заяви, че ако е бил на мястото на шефовете в отбора на Мерцедес, то е щял да покаже вратата на седемкратен световен шампион, ако не се съгласи с условията, които му предоставят германците.

“За всички е ясно, че не успяват да се договорят за част от параметрите по новия договор. Цялата тази работа обаче малко се превръща в излишно шоу, което ние наблюдаваме като зрители. Ако аз бях на мястото на шефовете в Мерцедес, отдавна да съм показал вратата на Хамилтън, ако той не приеме условията, които му предлагам”, коментира Екълстоун.

“Няма незаменими хора, за неговото място хората биха карали и без пари. Джордж Ръсел го показа. Яви се по спешност, седна в болида на Люис, излезе на първо място и само лошото стечение на обстоятелствата го лиши от първа победа. Младите пилоти са много подготвени и вече не им трябва време, за да са конкурентни на опитните, както беше по мое време”, завърши битанецът.