май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Естебан Окон ще участва в Рали Монте Карло

Днес, пилотът на отбора на Формула 1 Алпин Естебан Окон ще седне зад волана на състезателен рали автомобил Alpine A110S за поредица от специални етапи по време на тазгодишното издание на Рали Монте Карло. Това е първият път, когато Естебан сяда зад волана на A110S, както и първото му участие в рали надпревара. Французинът ще премине през два етапа в деня на откриването на 89-ото Рали Монте Карло, започвайки с тестова отсечка, която да го запознае с уникалните условия на ралито. Официалният старт на ралито е в 13:10 ч. в четвъртък в Гап.

Естебан ще се включи в SS1, 20,58-километрова отсечка от Сен Дисдие до Корп, и SS2 между Сен Морис и Сен Боне. По-късно ще стартират и пилотите от WRC, включително сънародниците Себастиан Ожие, действащият световен шампион, и Пиер-Луи Лубе, който тренира с Естебан по време на зимната пауза.

Отборът на Алпин има пет силни попълнения в клас RGT на Рали Монте Карло със Седрик Робер, Емануел Гигу, Филип Бафон, Пиер Рагес и Рафаел Астие, всички пилотиращи автомобили Alpine A110 Rally.

Естебан Окон: „Това е фантастична възможност и със сигурност нямам търпение да изживея Рали Монте Карло за първи път. Това е легендарно събитие, бижу в календара на автомобилния спорт и знам колко специално ще бъде да съм част от него. Очаквам с нетърпение да седна зад волана на Alpine A110S. Тествах A110 през октомври с три обиколки на Нордшлайфе. Колата е страхотна, много удобна и пъргава за шофиране. Родена е за предизвикателства като тесните планински завои. Рали състезанията всъщност винаги са били мечта за мен, така че участието с A110S на Рали Монте Карло е брилянтен начин да започна годината.“

Патрик Маринов, управляващ директор Alpine Cars: „Участието на Естебан в Rallye Рали Монте Карло е първата ни активация, обединяваща Alpine Cars и Alpine F1 Team. Alpine има много запомняща се рали история, особено тук, в Монте Карло. Затова това е идеална възможност нашият F1 пилот да се докосне до някои от най-добрите истории на марката и в същото време да се наслади на пъргавината и вълнуващото шофиране на A110 на емблематичните планински трасета, за които е създаден. Марката Alpine е добре представена на това събитие и очакваме с нетърпение не само етапите на Естебан, но и представянето на отборите ни през целия уикенд