юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Жулиен Бомер ще отсъства от кръга RedBud на шампионата по мотокрос на AMA Pro

7897979

Състезателят на Red Bull KTM Factory Racing Жулиен Бомер е отстранен от участие в шестия кръг на AMA Pro Motocross Championship 2024 този уикенд, докато продължава да се възстановява от катастрофата си в клас 250MX в Саутуик миналата събота.

Въпреки че 18-годишният пилот е освободен от всякакви допълнителни наранявания, Боймер в момента следва протокола за сътресение на мозъка на MX Sports Pro Racing и ще се завърне към състезанията, след като възстанови 100-процентовата си физическа форма.

Първата пълна кампания на открито беше обещаваща за Боймер на борда на неговия KTM 250 SX-F FACTORY EDITION, като в четвъртия кръг в Хай Пойнт той постигна най-добро класиране в кариерата си – P6. В петте кръга той постигна три резултата в топ 10 в генералното класиране и в момента е на 11-а позиция в класирането, въпреки че не успя да завърши Мото 2 през изминалия уикенд.

Иън Харисън – мениджър на отбора Red Bull KTM Factory Racing: “Беше много жалко да видим как Жулиен катастрофира в началната обиколка на Мото 2 в Саутуик, след като показа напредък в Хай Пойнт с шесто място в генералното класиране. Здравето на Жулиен е наш основен приоритет и е положително, че той не получи допълнителни наранявания. След като получи допълнителни прегледи тази седмица, той ще отсъства от RedBud и ще следва усърдно протокола за сътресение на мозъка, докато не получи разрешение да се състезава. С нетърпение очакваме пълното му възстановяване и завръщането му към състезанията на 100 процента.”

Допълнителна информация за състоянието на Джулиън ще бъде предоставена своевременно, като след определяне на възможната дата на завръщане ще бъде предоставена актуализирана информация.