май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Заводският GASGAS влиза в световния ендуро шампионат с Андреа Верона

GASGAS продължава да разширява състезателната си активност в глобален мащаб. Заводският тим влиза  световното първенство по Ендуро на ФИМ през 2021 г., заедно с Андреа Верона!

Водейки GASGAS Factory Racing в серията EnduroGP, италианецът е твърдо насочен към запазването на титлата в Enduro1 на машините GASGAS EC 250F. Същевременно предизвиква и утвърдените звезди от общия клас EnduroGP.

Участието в световното първенство по ендуро на ФИМ през 2021 г. е друга важна стъпка напред за GASGAS Factory Racing. Заедно с Тади Блазусяк, който ще стартира в световното първенство по Hard Enduro на ФИМ, Верона ще оформи състава на тима от двамата състезатели.

Верона излезе на световната ендуро сцена през 2017 г. Той веднага се изяви, като взе младежката корона в 125-кубиковия световен шампионат по ендуро в първия си пълен сезон. Една година по-късно младежът оглави състезанието през 2018 г. на ФИМ – ISDE Junior World Trophy и взе титлата в J1 Enduro World Cup.

Съвсем скоро, след бързото изкачване в ендуро класацията, Верона претендира за титлата на Световния шампионат за Enduro E1 2020 само на 21 години! Верона спечели пет от осемте състезателни дни, които формираха миналогодишния шампионат. Когато не беше победител, италианският състезател се класира на второ място всеки път. Така си осигури 100% рекорд на подиуми през целия сезон. Нещо повече, Андреа си осигури общо трето място в категорията EnduroGP, за да завърши впечатляващо своя наистина запомнящ се сезон.

Първоначално той щеше да се състезава за KTM Италия през 2021 г. След това обаче той получи предложение от GASGAS Factory Racing. Сега Верона е въоръжен със своя GASGAS EC 250F. Пилотът е съсредоточен върху защитата на титлата си от световното първенство по Enduro1, като същевременно за него е предизвикателство да се бори за титлата в   общото класиране на EnduroGP.

Gas Gas Bulgaria

Заповядайте в шоурум в гр. София, ж.к. Славия, бул. „Овча купел“ №24