юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Затруднения в подготовката на Шумахер за дебюта му във Формула 1

7897979

Мик Шумахер ще направи своя дебют във Формула 1 на 28 март в Гран При на Бахрейн, първи кръг от сезон 2021. 21-годишният син на легендата на спорта и седемкратен световен шампион Михаел Шумахер подписа договор с американския отбор на Хаас, където ще сформира най-младата пилотска двойка заедно с руснака Никита Мазепин, също на 21 години.

Мик няма търпение кариерата му във Формула 1 да стартира, но също така изрази притеснението си, че заради ограниченията, породени от световната пандемия, няма възможност да прекара повече време с новия си отбор в Англия.

„Тренирам здраво над физическата си подготовка и нещата вървят добре. За съжаление обаче нямам възможност да работя с новия отбор в Англия заради ограниченията. Ако не беше пандемията, вече щях да съм прекарал доста време там, а когато трябва да дебютираш в нов шампионат, да не говорим за Формула 1, е най-важно да си заедно с новия си отбор и с всички инженери. Надявам се все пак да успея да отида там до няколко дни, защото трябва да се запозная със симулатора и да започна да работя в него“, коментира Мик.

„Тестовете на писта са по-ограничени от всякога и тези три дни няма да са ми достатъчни, но това са правилата и това е така за всички. Целта, която съм си поставил, е да покажа добро израстване в края на сезона в сравнение с първите ми състезания. Вярвам, че мога да го постигна, и нямам търпение за първото състезание в Бахрейн“, завърши германецът.