юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

За първи път ЕНДУРО БИАТЛОН в Банско

7897979
За първи път в Банско ще се проведе ЕНДУРО БИАТЛОН на Three Mountains Hard Enduro Bansko 2024. Домакините от Мото Дружина Банско и Община Банско ви канят на едно специално ендуро събитие, което ще се проведе на 6 и 7 юли 2024г. “Трима ендуристи, един GPS, една пушка!” е слогана на спортното събитие. Програмата започва в събота – 6 юли с навигация по GPS. Състезанието е в два класа Експерт и Стандарт, около 60км. В неделния ден на 7-ми юли е същинският ЕНДУРО БИАТЛОН. Биатлонът е състезание по ски бягане и стрелба с пушка. Вместо ски, мотористите карат машините си и ще стрелят по мишени.
Състезанието е отборно с по трима участници.  В отбор могат да участват минимум един от клас стандарт и максимум един от клас про. Тракът ще е балансиран, за да може да се кара от всички класове, уточняват от Мотодружина Банско.
По един състезател от отбор стартира на масов старт, върти ендуро обиколка с мотора, около 8-10 км. На затварящата обиколка стреля с пневматично оръжие по мишени. При уцелена мишена пуска следващия от отбора в обиколка. Ако не улучи мишените, има наказателна обиколка с бягане по затворено трасе, и чак тогава тръгва следващият от отбора. Важно и задължително условие е всеки участник т да представи поне планинска застраховка за участие. Не важи за лицензираните към БФМ! Всеки отделен ден има собствено класиране!
Организаторите съобщават още, че няма как да бъдат смесени двете дисциплини, за това всеки ден има отделно класиране и награждаване.
Предстои предварително записване за двете състезания по отделно.
Повече за Three Mountains Hard Enduro Bansko 2024 EНДУРО БИАТЛОН БАНСКО, прочетете ТУК!