юли 15, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Звездата на Honda Тони Боу претърпя операция на фибулата

7897979

Звездата на триала Тони Боу от екипа на Repsol Honda претърпя операция в сряда следобед в клиниката Mi Tres Torres в Барселона. Тя се наложи заради травма на фибулата, получена при падане по време на тренировка.

28-кратният световен шампион на триал Тони Боу, падна по време на тренировка и се нуждаеше от спешна операция, за да се гарантира кратък период на възстановяване. Операцията бе направена в клиниката Mi Tres Torres. Тя се състоеше от остеосинтеза с фибулна плоча на левия крак. Операцията бе направена от д-р Хосеп Торент и д-р Морис Саур от iMove Traumatology под наблюдението на лекаря на екипа Хоаким Терикабрас. Той заяви само час след операцията  Joaquim Terricabras, който след един час на операцията, че тя е успешна и пилотът е в постоперативна фаза.

Очакваният период на възстановяване, нареден от лекаря, трябва да бъде около десет дни. Очаква се Боу да се върне на мотора в след около три седмици, за да започне отново подготовката си за първия кръг от световното първенство.

Световният шампионат по триал започва на 12 и 13 юни в Толмецо, Италия. Очаква се в този кръг да стартира в отлична форма и Тони Боу.