април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Звездата на Honda Тони Боу претърпя операция на фибулата

Звездата на триала Тони Боу от екипа на Repsol Honda претърпя операция в сряда следобед в клиниката Mi Tres Torres в Барселона. Тя се наложи заради травма на фибулата, получена при падане по време на тренировка.

28-кратният световен шампион на триал Тони Боу, падна по време на тренировка и се нуждаеше от спешна операция, за да се гарантира кратък период на възстановяване. Операцията бе направена в клиниката Mi Tres Torres. Тя се състоеше от остеосинтеза с фибулна плоча на левия крак. Операцията бе направена от д-р Хосеп Торент и д-р Морис Саур от iMove Traumatology под наблюдението на лекаря на екипа Хоаким Терикабрас. Той заяви само час след операцията  Joaquim Terricabras, който след един час на операцията, че тя е успешна и пилотът е в постоперативна фаза.

Очакваният период на възстановяване, нареден от лекаря, трябва да бъде около десет дни. Очаква се Боу да се върне на мотора в след около три седмици, за да започне отново подготовката си за първия кръг от световното първенство.

Световният шампионат по триал започва на 12 и 13 юни в Толмецо, Италия. Очаква се в този кръг да стартира в отлична форма и Тони Боу.