юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Иван Влъчков с тест на Дракон преди старта на сезона

7897979

Иван Влъчков направи своя първи тест преди старта на новия сезон в Националния шампионат на Затворен маршрут. Петкраният шампион в серия Туринг отново ще се състезава с добре познатия автомобил Хонда Сивик за екипа на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък.

Изпитанията се състояха миналия уикенд на пистата Дракон край Калояново. Влъчков направи около 20 обиколки, като всичко протече нормално. Първият кръг от новия сезон ще е на 8-9 май на Писта Бургас.

„За теста на Дракон се оказахме готови предсрочно и решихме да се възползваме от състезанието на Хондите през уикенда, но без да участваме в състезанието”, обясни мениджърът на пилота и негов баща Стамен Влъчков.

“По колата не е правено нищо, само шеф-механикът Ивелин Терзиев-Фичо подмени много от частите и оборудването. Така че този тест преди състезанието в Бургас беше задължителен, за да се види как са сработени нещата.”

Времена по време на теста не са засичани, като Влъчков е използвал стари гуми, останали от миналия сезон.

“Тестът мина много добре. Готови сме за началото на сезона. Очаква ни силна конкуренция. Трасето в Бургас ми допада и ще се боря за първото място. Благодарим на Стоян Стоянов и Николай Мончев за подкрепата. Без тях нямаше да се справим”, каза самият Иван Влъчков, който дебютира в картинг спорта преди точно 11 години.