декември 1, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Ивон Симеонова е шампионка на FIA CEZ Zone за 2022 г.

Ивон Симеонова постигна най-големия успех в кариерата си досега. Българското момиче стана шампионка на FIA CEZ Zone за 2022 г. по картинг в клас MiniMax.

Последният кръг от сезона, който бе валиден и за шампионата на Австрия, се проведе в Птуй, Словения и предложи много емоции и изненади. Ивон започна силно уикенда, като в квалификацията се класира на 2-о място за CEZ и за австрийския шампионат.

В неделя обаче валя дъжд през целия ден и това подложи пилотите на голямо изпитание. Симеонова, който този уикенд бе в екип с италианеца Милан и Нели Симеонова, запази самообладание и продължи стабилното си каране.

В първото състезание тя завърши 4-а, а във второто повтори това място, без да поема излишни рискове, след като имаше добър аванс в генералното класиране.

В последното Ивон бе изблъскана от пистата, но въпреки това завърши 5-а. А това й беше напълно достатъчно да стане шампионка на FIA CEZ Zone за годината. За австрийския шампионат те завърши на 2-о място в класирането.

Успехът за FIA CEZ Zone означава, че Ивон ще участва на Големия финал в Португалия на Портимао, който ще е в края на ноември.

Източник: karting.bg