юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Испанец спечели слипстрийм феста в Moto3 в Катар

7897979

Пилотът на Red Bull KTM Джауме Масия започна с победа сезон 2021 в клас Moto3 на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта, след като триумфира в състезанието за Гран При на Катар.

Традиционно за пистата „Лусайл“, надпреварата в най-малкия клас бе диктувана от въздушната струя на дългата старт/финална права, която днес бе особено силна заради насрещния вятър. Благодарения на нея, във всяко от 18-е минавания на правата имаше множество размествания на позиции, като често пилоти печелиха по над три места.

В този хаус, най-добре се ориентира испанецът Масия, за когото това е четвърти пълен сезон в най-малкия клас. На втора позиция се нареди съотборникът на Масия Педро Акоста, който направи своя дебют в световния шампионат по мотоциклетизъм днес. Подиумът запълни стартиралият от първа позиция Дарин Биндър (Petronas SRT). По-малкият брат на пилота на KTM в MotoGP неколкократно поемаше водачеството в надпреварата, но нямаше отговор на масираната атака на пилотите с мотори KTM със своята Honda. Разликата между първите трима на финала бе едва 0.094 секунди, а топ 14 се побраха в само 2.434 секунди.