Испанската марка мотоциклети Rieju представя на 13 декември пилота и плановете си за 2022 година

Криси Иванова

Испанската марка мотоциклети Rieju ще  представи пилота и плановете си за 2022 година. Всички новини около бъдещото участие на бранда в националния шампионат, на кой състезател ще заложат и в колко и в кои състезания ще ги видим,  ще стане ясно  на официалната церемонията, която ще се състои на 13 декември.

Испанската марка стъпи на българския пазар през юли тази година. Представител на марката е “Service Trade” София, който се намира на булевард „Овча купел“ 24 и предлага в шоурума си три модела:  Rieju Century 125, Rieju MRT 50 и  Rieju MR 300

Компания, която е базирана на Иберийския полуостров, е семейна фирма. През 80-те години техните мотори активно участват в европейските и световни шампионати в дисциплината ендуро, а пилотите им са абонирани за класирането в топ 3.

Кампанията собственик на марката Rieju е създадена през 1934 година. По време на гражданската война в Испания фабриката е конфискувана е и превърната в депо за военни камиони. Рестартира производството си през 1940 година, като произвежда машини, комбинация между мотопед и колело. От 1964 година започва масираното производство на мотоциклети. До 1994 продукцията е предназначена само за испанския пазар, а след това навлиза и на пазарите в Европа.


Next Post

Формула 1: Два протеста на Mercedes след финала в Абу Даби

След финала на Яс Марина, от Mercedes подадоха два протеста. Тимът от Бракли твърди, че е нарушен параграф 48.12 спортния правилник на Формула 1. Става дума за ситацията на пистата […]