юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Историческа двойна победа за Ducati Desmo450 MX с Лупино и Кайроли в Понте а Егола

7897979

Алесандро Лупино спечели четвъртия кръг от италианския шампионат MX1 и извежда Desmo450 MX начело в класирането.

Антонио Кайроли печели първото си състезание с Ducati и завършва завръщането си в състезанията с второ място в общото класиране

Доминирането в Понте а Егола потвърждава здравината на прототипа на Borgo Panigale с оглед на влизане в производство през 2025 г.

Ducati Desmo450 MX доминира в четвъртия кръг от италианския шампионат по мотокрос Pro-Prestige MX1. Това се случи, благодарение на победите на Алесандро Лупино и Тони Кайроли. Осемкратният италиански шампион Лупино завладя червената табела, запазена за лидера в класирането, като донесе на Desmo450 MX първата обща победа. Деветкратният световен шампион Кайроли допринесе за друга запомняща се глава в историята на Ducati Corse Offroad с победа в първия манш, при дебюта си с мотоциклета от Борго Панигале.

В първия манш, при изключително тежки условия на трасето, поради проливния дъжд, който валеше от ранните часове на сутринта, Лупино и Кайроли поведоха. Това стана  благодарение на перфектен старт, който ги накара да влязат в първия завой на първа и втора позиция. Двамата водеха състезанието, редувайки се начело в продължение на седем обиколки, в края на които стюардите показаха червения флаг поради непосилните метеорологични условия. Следователно класирането, засечено в края на предишната обиколка, показа Кайроли като победител пред Лупино.

Във втория манш се повтори светкавичният старт на пилотите на Ducati, с Лупино пред Кайроли. Състезанието се въртеше около битка между двамата и накрая Алесандро Лупино надделя с малко, като по този начин отбеляза втората победа за деня за отбора на Ducati Off-Road и Desmo 450 MX. Първото и второто място на Алесандро му позволиха да спечели общото класиране за деня и също така го изкачиха до върха в класирането на шампионата, две състезания преди края.  Лупино спечели и наградата за холшот. 

Екстремните условия на пистата по време на първия манш и участието на Тони в състезанието Понте а Егола  позволиха на инженерите на Ducati да съберат повече ценни данни за разработването на Desmo450 MX, с оглед да влезе в производство през 2025 г. Следващият кръг от италианския шампионат по мотокрос е насрочен от 31 август до 1 септември на пистата Кастилионе дел Лаго. След кратка ваканционна почивка през следващите няколко дни Алесандро Лупино и Тони Кайроли ще подновят интензивна програма за тестване през месеците юли и август.