юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Как и защо бе декласиран Александър Антов на писта Бургас

Вчера на писта Бургас в серия Спорт, втори, след победителя Йордан Методиев финишира Александър Антов (GREEN FOX MOTORSPORT) с Honda Civic. След финала, както всички автомобили, така и този на Антов, минават през задължителното премерване на теглото. Всичко е нормално до подадената контестация. После, както вече писахме, Антов беше декласиран.

В офиса ни се обади Валентин Антов – един от нашите най-добри  пистови пилоти преди години и баща на Сашо. Ето какво каза той: „Колата на Сашо след финала мина през кантара и тежеше 853 кг при минимални 850 кг. Това означава, че всичко беше нормално и автомобилът влезе в закрития парк.

След това разбрах че има контестация и в закрития парк влязоха да източват горивото на колата на Сашо. След като го източиха, тя беше 844 кг, но без гориво. Всеки пилот преди старта си определя колко гориво да сложи – 20 или 30 литра, че дори повече. Странно, но дали нямаше да източат охладителната или спирачната течност, за да направят колата по-лека. Дори когато говорителят викаше пилотите за награждаването, казаха името на Сашо, а една групичка започна да вика, че е декласиран. Май и сред организаторите настана объркване. Съжалявам, че веднага не подадохме контра протест. Ще подам жалба до трибунала на АФБ.“

Впрочем, до днес, 10 май, в резултатите от сайта http://results.bg/Pista/, на второ място все още стои името на Александър Антов.