май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Калио си счупи крака при катастрофа в състезание на лед

Тестовият пилот на KTM Мика Калио си е счупил тибията и фибулата при катастрофа, докато е участвал в състезание на ледена писта в родната си Финландия. Инцидентът стана този уикенд.

Калио ще бъде извън играта от седем до осем седмици. В кадри, публикувани в неговия Instagram, 38-годишният пилот е загубил контрол и е бил изхвърлен от мотора, преди да получи фрактура на тибията и фибулата при внезапно спиране.

Той не трябваше да участва на предстоящия тест за Катар. Дани Педроса беше единственият тестов  пилот на KTM в списъка. Двумесечното отсъствие може да спре плановете на австрийския заводски отбор да организира частни тестове в Европа през март и април.

“Очаква ме операция на тибията и фибулата”, каза Калио в Instagram. “За съжаление, понякога малка глупава грешка има болезнени последици. Не бе това, което имах предвид в днешното състезание по ледено трасе. Ще бъда принуден да се откажа от мотоциклетите за 7 до 8 седмици, за да се възстановя. Извинявам се на засегнатите. Това е по-лошата страна на състезанията, дори като хоби. “