февруари 4, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Камен Михайлов не иска да оглави АФБ

Камен Михайлов отново потвърди, че няма да се кандидатира за председател на Автомобилната федерация на България, а Калоян Станчев потвърди своята кандидатура. Това се случи днес на пресконференция в Пресклуб България, на която присъстваха още Пламен Камбуров, Елвис Георгиев и Тодор Христов.

Всички присъстващи се обединиха около идеята, че сезонът не трябва да се проваля и автомобилният спорт да става заложник на политически игри и натиск. Беше обявена и датата за провеждане на рали “България”: 1-3 септември 2023 г., както и че в оставащите състезания до края на тази година всички състезатели могат да участват с безплатни лицензи и без да заплащат такса за участие.

“Планирали сме до края на годината да се направи едно пистово състезание на Писта Дракон на 19-20 ноември, единственото пистово съоръжение в България. Колегите от рали комисията работят трескаво да направим едно рали Твърдица – Елена, което се направи много трудно и сложно. Екипът дава всичко от себе си и се надяваме на 3-4 декември да имаме кръг и от рали шампионата. По същото време ще имаме и едно офроуд състезание в Русе”, разказа Станчев.

Източник: БНР