април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Камен Михайлов: Обмисляме да преместим рали “България” през 2022

През 2022 година Варна може да не е домакин на най-голямото и авторитетно българско автомобилно състезание – рали “България”. Новината съобщи за БНР президентът на Автомобилната федерация на България Камен Михайлов.

„Има хора, които въпреки че се бият в гърдите, че милеят за спорта, искат да го провалят. Не знам защо, може би егото им е прекалено голямо. За да се решат проблемите, които ни създават, най-вероятно ще трябва да изместим ралито от тук. След като имаме систематично саботиране на това състезание, защо трябва да го правим тук. Защо? Аз не виждам причина. Нима в България има по-малко много достойни области и центрове от Варна и Шумен? При условие, че Шумен не ни иска- добре, няма да сме в Шумен“, сподели Камен Мехайлов.

Причината е проблемите, които организаторите срещат при провеждането на надпреварата на територията на община Шумен.

„Тази година отново имахме проблем, буквално в 90-та минута. Четири дни преди старта, ни беше съобщено, че състезанието няма да може да премине през област Шумен. Не разбрахме по чие нареждане – цитираше се името на заместник кмета и на други служители в община Шумен. Аз не искам да цитирам имена, без да съм абсолютно сигурен, че те стоят зад такова начинание. Това е нещо, което ни се случва вече два пъти. Първият път беше опита за провал на 50-то юбилейно издание на рали България и успешно проваленото рали “Стари столици”“, добави Михайлов.

„Автомобилният спорт не принадлежи на никой. Автомобилният спорт е за неговите привърженици, за хората, които го правят, на тези, които участват. Той е над егото на всеки един от нас“, каза още президентът на АФБ.