Кими Райконен пропуска и Гран При на Италия

Криси Иванова

От тима на Алфа Ромео във Формула 1 обявиха, че Кими Райконен ще пропусне и надпреварата за Гран При на Италия на „Монца“ този уикенд.

Финландецът даде положителна проба за COVID-19 по време на Гран При на Нидерландия миналата седмица и трябваше да пропусне състезанието на „Зандвоорт“. Тогава той бе заменен от резервния пилот на тима Роберт Кубица от третата тренировка. Полякът остана 18-и в квалификацията, а в неделния ден завърши на 15-а позиция, като самият той определи Гран При на Нидерландия за своето най-добро състезание от Гран При на Абу Даби през 2010.

„Алфа Ромео може да потвърди, че резервният пилот Роберт Кубица ще продължи да замества Кими Райконен по време на Гран При на Италия този уикенд. Кими пропусна състезанието на „Зандвоорт“ миналата седмица след като даде позитивен резултат за COVID-19 и все още не е получил разрешение да се върне към състезанията. Спрямо изискванията на здравните власти той е в изолация в дома си.

„Роберт, който се представи невероятно в Нидерландия въпреки късното си включване от третата тренировка ще се завърне в колата редом до Антонио Джовинаци“, казаха от тим.

В сряда миналата седмица Райконен обяви, че сезон 2021 ще е неговият последен във Формула 1, след 20 години в шампионата.СЛЕДВАЩА

Ньовил: Никой няма топките да се противопостави на ФИА

Тиери Ньовил за пореден път изрази своето мнение относно новата предстояща хибридна ера. Според него е жалко, че „никой няма […]