юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Кръчлоу: Тъжно е, че в MotoGP няма британски пилот

Доскорошният пилот на тима на LCR Honda в клас MotoGP и настоящ такъв тестови на Yamaha Кал Кръчлоу сподели своето мнение, че фактът, че на стартовата решетка в кралския клас няма британски пилот е тъжен.

Британецът прекара последните десет години в най-високия клас на мотоциклетния пистов спорт, като в този период освен Honda, той кара още Ducati и Yamaha. Най-големите му успехи дойдоха със сателитния екип на Honda, където прекара последните си шест сезона, като в този период тай записа единствените си три победи в Гран При надпреварите.

Освен тях, престоят му в MotoGP бе белязан и от множество контузии и многобройни пропуснати стартове заради тях. Най-тежката дойде по време на уикенда за Гран При на Австралия през 2018 година, когато той счупи своя крак на няколко места и пропусна остатъка от кампанията. В крайна сметка, след нов изпълнен с контузии сезон 2020, британецът реши да окачи каската и да препрати своята състезателна кариера. Така шампионатът остана без британец на старта, което бе определено като тъжно от Кръчлоу.

„Очевидно е тъжно за британските фенове да нямат свои представител в MotoGP тази година. Тъжно е и за MotoGP. Исторически погледнато тук винаги е имало силни британски пилоти през годините и е разочароващо да няма британец на стартовата решетка“, каза Кръчлоу.