май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Куартараро даде ултиматум на Ямаха

Световният шампион в MotoGP за сезон 2021 Фабио Куартараро даде ултиматум на Ямаха и коментира провалите на тима, за който кара. Вече е ясно, че догодина негов съотборник ще е Алекс Ринс, но договорът на Фабио е до края на 2024 и той обясни какво очаква от Ямаха, за да има шанс да остане в заводския тим на японците.

“На “Милано” искам да имам доказателство, тимът има един месец, за да работи – обясни Куартараро. – В последните три години тимът ми показва преди сезона план от 10 страници, а след това 9 и половина от тези страници не се изпълняват. Тази година вече не искам да виждам този план, не искам да виждам каквото и да е написано на хартия. Искам да видя мотора на “Мизано”, защото той ще представлява 95% от мотоциклета, с който ще се състезавам през 2024 година. Там ще видим дали в Ямаха наистина искат да ме задържат.”

 

Куартараро веднага поясни, че иска да остане в Ямаха, но също така не иска да прави компромис с представянето си на пистата.

“Ямаха остава приоритет за мен – обясни пилотът. – Това е марката, която ме вкара в MotoGP. Това е Ямаха, имам доверие на тима. Дадох им един шанс, но втори няма да има.”

Преди няколко месеца Куартараро се раздели с агента си Ерик Мае и основа собствена компания – FQ20, която се занимава с неговите договори и управлението на бизнес аспектите на кариерата му. От Ямаха ще преговарят с FQ20, за да подпише Куартараро нов договор с тима.

“Така се чувствам по-свободен – потвърди Куартараро. – Имам екип у дома, който се грижи за юридическите и финансовите неща. Знам какво искам, не искам да се получава объркване. Много ще е важно да видя какво ще направи Ямаха за догодина.”

Снимки: Gettyimages

Източник: Sportal.bg