юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Куартараро: Не можем да използваме цялата мощност на двигателя

В хода на зимната пауза отборът на Ямаха изглежда най-накрая реши своя голям проблем в MotoGP, а именно липсата на мощност от двигателя. По време на зимната подготовка звездата на тима Фабио Куартараро редовно постигаше скорост, съизмерима с тази на пилотите на Дукати и Априлия, което наистина бе позитивно за феновете на Ямаха и световния шампион за 2021 година.

Въпреки този прогрес френският състезател имаше проблеми с напредъка в хода на състезанието в Португалия миналата седмица, където той финишира едва осми. Преди втория кръг за сезона в Аржентина Куартараро разкри, че една от причините за неговият по-бавен напредък през колоната на „Портимао“ е била липсата на сцепление в задната гума, което не му е позволявало да използва цялата мощност на своя двигател.

„Как да го обясня – не знам, защото и ние също не знаем. Но както и да е, това, което е сигурно е, че с малкото промени по мотора за тази година ние се подобрихме много, особено времената за обиколка. Но ние трябва да използваме повече мощност във фазата на ускорение. Ние можем да използваме тази мощност, но с вдигането на предната е невъзможно.

„Ние ще работим върху това. Но честно, проблемът, който ние не можем да обясним е защо не се представяме добре в квалификациите. Не мога да ви кажа всичко, защото е конфиденциално. Но както и да е, големият ни проблем е мощността, която имаме и фактът, че не можем да я използваме изцяло, особено в момента, тъй като не сме достигнали лимита на двигателя. Ние имаме нужда от по-добро ускорение, но вдигаме предната гума. Заради този проблем ние не можем да дадем добро време в квалификацията и ни е трудно да изпреварваме“, заяви Куартараро.

Източник: Sportal.bg