май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Кубица ще участва в “24-те часа на Дайтона”

Бившият пилот във Формула 1 Робърт Кубица ще участва в тазгодишното издание на „24-те часа на Дайтона“ в края на месец януари.

Полякът ще участва в клас LMP2 с датския тим High Class Racing, който използва шаси Oreca 07. Партньори на Кубица в автомобила с номер 20 ще бъдат двамата датчани Андерс Фьордбах и Денис Андерсен, както и австриецът Фердинанд вон Хабсбург.

За Кубица участието в състезанието във Флорида ще е дебют в състезанията с прототипи, като в миналото той е тествал такива от клас LMP1 на Световния шампионат по издръжливост (WEC) на Международната автомобилна федерация (ФИА).

„Това е ново предизвикателство за мен. До сега в моята кариера съм се фокусирал основно в спринтовите надпревари. Маратонските изискват изцяло различна нагласа. Тук споделяш колата си със съотборниците си, които изглеждат наистина добри пилоти и много се надявам да достигнем до финала в това състезание. Колата също ще е нова за мен, но се надявам бързо да свикна с нея, въпреки че ще трябва да я споделям по време на тестовете и тренировките“, заяви Кубица.

Неговите пълни планове за 2021 година все още не са известни, като единствено е ясно, че той ще продължи да бъде резервен пилот на тима на Алфа Ромео във Формула 1 и ще вземе участие в няколко свободни тренировки през сезона.