Късметът и силите изневериха на Димитър Цветков и Николай Славов в 5-ия кръг от BG X Enduro Championship

Hristo GenchevКъсметът и силите изневериха на състезателите „Национален клуб ендуро Виктори“ Димитър Цветков и Николай Славов в 5-ия кръг от BG X Enduro Championship, организиран от „Ендуро Екстрийм Сопот“ и Община Сопот в местността „Мурла“. Над 100 състезатели си оспорваха призовите места в състезанието. Надпреварата протече в два дни – навигация и XCross при изключително високи температури – 37-38 градуса и силен вятър, които затрудниха максимално участниците.

В клас ПРОФИ състезателят Димитър Цветков с КТМ завърши на трето място в навигацията, но заради излизане от трака на повече от 100 метра беше наказан с добавено време от 30 минути, което го отпрати на 6-то място в първия ден. Във втория  Цветков направи добър старт, но проблем с мотора не му позволи да завърши изпитанието.

„Късметът не беше на моя страна в това състезание. Наказание от 30 минути и дребен проблем в мотора ме лишиха от място на почетната стълбичка! Благодаря много за подкрепата на GRMX , POLISPORT , TROFEO, MAXIMA OIL BULGARIA и Никол Дизай“, сподели специално за Motosport.bg Димитър Цветков

В клас ЕКСПЕРТ Николай Славов с КТМ спечели първото място в навигацията в първия ден, но 9-тата позиция във втория по време го изпрати на третото място в крайното подреждане.

„В първия ден ( навигацията ) бях доста бърз, във втория по време на затворения кръг не ми достигнаха силите за по-добро класиране! Благодаря на всички, който бяха до мен и в двата дни!“, сподели Николай Славов специално за Motosport.bg.

Next Post

Петър Петров със счупен прешлен след падане във втория кръг на първенството на Германия по мотокрос „ADAC MASTERS“

Най-добрият ни състезател по мотокрос е със счупен прешлен след тежкото падане, което претърпя във втория кръг на първенството на Германия по мотокрос „ADAC MASTERS“, който се проведе на трасето […]