февруари 29, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Левак изпотроши суперкола, собственост на Люис Хамилтън

Суперколата Pagani Zonda 760LH, която 7-кратният световен шампион във Ф1 Люис Хамилтън шитна за 8,5 милиона паунда, стана на бербат в ужасяваща катастрофа в тунел във Великобритания, съобщи „Сън“.

Пилотът гушна от сделката печалба от 7 милиона паунда за красавицата, която бе закупил за 1,6 млн. британски лири. Уникалната кола с лилав екстериор е поръчана лично от Хамилтън на Хорацио Пагани преди седем години.

Люис настоя да й бъде монтиран специално направен за него двигател, който трудно се контролира от простосмъртни. И това се видя от кадрите на размазаната кола след катастрофа в тунела Пенмаенбах на магистрала A55 в Конуи, Северен Уелс. За щастие водачът се отървал невредим.

 

Итън Гейл, фотограф на суперавтомобили, публикува снимки на щетите в Instagram и написа: „Много тъжен ден в автомобилния свят тази вечер. Кола, която никога не съм мислил, че ще видя. Надяваме се, че колата ще бъде напълно реставрирана и ще се върне на пътя в бъдеще.“

Zonda 760 LH може да достигне почти 360 км/ч, а до 100 км/ч ускорява за по-малко от три секунди. И Хамилтън веднъж я изпусна, като я натресе в 3 паркирани коли през 2015 г. в Монте Карло. Той обвини за това тежките купони и недоспиване, заради които не е бил в нужната форма, за да контролира такъв звяр.

Източник: Gong.bg