юни 5, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Льоб ще стартира в рали “Акрополис”

9-кратният световен шампион Себастиен Льоб ще стартира в рали “Акрополис” през септември, съобщи Dirtfish днес. Самият Себ заяви на финала на рали “Сафари” в Кения, че иска да кара в Гърция, но направи уточнението, че преговорите с М-Спорт за това все още не са приключили.

С добавянето на Льоб е много вероятно М-Спорт да участва с шест Rally1 коли в Гърция, където ще карат и Крейг Брийн, Адриен Фурмо, Гас Грийнсмит, Пиер-Луи Лубе и Жордан Сердеридис, който финишира 7-и в “Сафари”.

Логично е да очакваме, че Льоб ще иска да стартира в “Акрополис” – той е печелил три пъти гръцкото рали и освен това ще може да се възползва от по-задната си стартова позиция в първия ден, когато чистенето на етапите ще е сериозен проблем за тези, които тръгват първи по отсечките.

Шефът на М-Спорт Ричард Милнър потвърди, че първоначално Льоб е искал да стартира в рали “Испания”, но там има засичане с кръг от Световния крос кънтри шампионат, където кара французинът.

Милнър допълни, че има възможност Льоб да участва в още ралита от световния шампионат този сезон, но призна, че това е малко вероятно.

“Не е невъзможно, но ще е трудно, да – отговори на въпроса Милнър дали можем да видим Льоб в Нова Зеландия или Япония. – Всички зависи от това какво ще се случи в крос кънтри шампионата и другите ангажименти на Себ. Както ви казах по-рано, нашата програма с Льоб се реализира много късно и ние трябва да уважим всички други ангажименти, които той вече е поел.”

МОТО СПОРТ

АВТО СПОРТ