юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Льоклер и Сайнц ще тестват болида на Ферари от 2018 следващата седмица

7897979

Пилотското дуо на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц-младши ще тестват болида на Скудерия от 2018 година през следващата седмица.

Тестът ще се проведе на пистата „Фиорано“, като точните му дати все още не са ясни. Това ще е първа възможност на Сайнц да седне зад волана на болид на „Черните кончета“. Първоначално от Ферари искаха да тестват с испанеца в еднодневния тест в Абу Даби след края на миналогодишната кампания, но тогава тестът бе отворен само за пилоти, който не са участвали във Формула 1 през 2020 година.

Скудерия обаче ще се възползва от правилото, което позволява неограничени тестове с болид на поне 2 години, което означава, че те могат да използват и този от 2019-та, но готовността на SF71H (2018) е причина от тима да заложат на него.

Тестът ще е от изключителна важност за адаптацията на Сайнц към новия му отбор, тъй като предсезонната подготовка през тази година бе намалена от шест на само три дни, което означава, че той и Леклер ще получат по ден и половина с SF21 преди старта на кампанията.

Официалните предсезонни тестове във Формула 1 ще се проведат на пистата „Сахир“ в Бахрейн между 12 и 14 март.