юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Любомир Иванов и Атанас Димитров спечелиха състезанието край Павел баня, стотици хора от цяла България се събраха на събитието

Любомир Иванов от МСК Препараторите и Атанас Димитров от  МСК ЕКС Ендуро Кърнаре спечелиха ендуро състезанието край Павел баня, организирано от   “Гумени глави”, начело с Мариан Митев и с помощта Алба Дамасцена МСК.

В клас „Експерт“ пилотът на GasGas –Любомир Иванов изпревари вицешампионът за 2020 година в клас “Профи” Мартин Петков от  Алба Дамасцена МСК и шампиона за миналата година в клас “Стандарт” Иван Печев от МСК Ендуро Севлиево.

В клас „Хоби“ подгласници на Атанас Димитров станаха Иван Генчев и Генади Илиев и двамата от Алба Дамасцена МСК.

Състезанието не беше част от Националния BG-X ENDURO шампионат, но за първи път се проведе в два дни, във формат по маркери.  

Близо 110 любители на екстремните спортове преминаха през изпитанията. В събота организаторите  преведоха участниците по 35-километрово трасе, а в неделя по време на ендурокроса им бяха подготвили изключително атрактивни естествени препятствия.

„Доста публика се събра за да наблюдава това състезание. Не очаквахме да предизвикаме такъв интерес. 80 процента от участниците останаха доволни от организацията. За първи път организираме това състезание в двудневен формат. До сега пет или шест пъти сме го провеждали, но само в един ден. Искахме да проверим дали ще се справим. Разбира се, допуснахме грешки, които ще поправим в следващото издание. За да станем кръг от националният ни шампионат има редица изисквания, които трябва да изпълним. Това няма да стане без подкрепата на общината. Имаме обещанието, че догодина ще можем да я получим и тогава тази цел може да стане реалност“, сподели специално за Motosport.bg  Мариан Митев – организатор на състезанието.  

Част от снимките са Ивайло Илиев