юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Магнусен няма интерес към завръщане във Ф1 като резервен пилот

7897979

Бившият пилот във Формула 1 Кевин Магнусен заяви, че няма интерес към завръщане в спорта в ролята на резервен пилот.

Изказването на датчанина идва само няколко дни, след като неговият бивш шеф, Гюнтер Щайнер сподели, че е възможно и Магнусен и Ромен Грожан да се завърнат в тима на Хаас като резервни пилоти при нужда през 2021 година. Бившият пилот на Макларън, Рено и Хаас обаче е категоричен, че няма голям интерес в подобно участие.

„Гюнтер е добър приятел, каквито са и много от хората в тима на Хаас във Формула 1. Но аз нямам никакъв интерес дори да започвам разговори за завръщане там, ако става дума за само едно, максимум две състезания като резерва. Искам да съм напълно фокусиран върху това, което правя. Прекарах седем години във Формула 1, не мисля, че едно състезание повече или по-малко прави разлика“, заяви Магнусен.

През 2021 датчанинът участва в американския шампионат за спортни автомобили с тима на Chip Ganassi Racing в клас DPi, където завърши на седмо място в откриващата сезона надпревара „24 часа на Дайтона“. Освен това, вчера той бе обявени и като един от шестимата пилоти, които ще бъдат част от състава на Peugeot при завръщането на френския автомобилен гигант в Световния шампионат за издръжливост (WEC) и „24-те часа на Льо Ман“.