февруари 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Майкъл Иванов десети в кръга по супермото край Плевен

Майкъл Иванов се нареди на десето място в общото подреждане в клас S1GP в седмия кръг от световния шампионат по супермото, който се проведе на  летищен комплекс „Долна Митрополия“.

Българинът събра сбор от 33 точки след като завърши на седмо и на осмо място в двата манша. Другите ни двама представители записаха също класиране сред първите 25 – Веселин Иванов е 20-и със 7 точки, а Славомир Иванов – 22-ри с 1.

Падане в последния завой коства победата на световния шампион Марк Райнер. Германецът спечели Race one и Fast Race в надпреварата, но остана едва трети в Super final, което го остави на 2 точки зад победителя в този кръг Лукас Холбахер от Австрия. Трети е Елия Самартин от Италия.

В SM Junior 65 Божидар Иванов се качи на подиума, след като се нареди втори след двата манша – победа в първия манш и трето място във втория и общо 45 точки за класирането. Победител стана Лоренц Бенг от Германия с 5 точки повече.

В клас S3 Живко Иванов завърши с равни точки с третия Брандо Комокасо – по 38, но по-лошото му класиране го остави четвърти. Победител е Джани Каторк от Франция, а Атанас Леков и Никола Досев са 5-ти и 6-ти.

Източник: БНР