май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Макларън подписа договор с 13-годишния състезател по картинг Уго Угочукву

Макларън подписа дългосрочен договор с 13-годишния американски картинг пилот Уго Угочукву, за да го подкрепи в кариерата му в автомобилния спорт, съобщиха от отбора от Формула 1. Роденият в Ню Йорк Угочукву спечели европейското първенство по картинг, след като взе поредица от титли в САЩ.

Според споразумението Угочукву ще получи подкрепата на Макларън в младежките серии, а в бъдеще компанията ще може да разчита на него.

“Наблюдавахме с интерес напредъка на Уго и когато се появи възможността да подпишем договор, не се поколебахме да го направим. Ще осигурим необходимата подкрепа, за да му дадем възможност да реализира потенциала си”, обяви изпълнителният директор на Макларън Зак Браун.

“Споразумението с такъв емблематичен отбор като Макларън в самото начало на кариерата ми е голяма чест за мен. Получаването на подкрепа от този отбор е невероятно. Всеки млад пилот мечтае за това”, заяви американецът.

Най-известният млад талант, с който Макларън подписа договор преди близо две десетилетия, беше британецът Люис Хамилтън. Днес британецът, който беше подкрепен от Макларън и Мерцедес на 13-годишна възраст, е седемкратен световен шампион. 

Хамилтън дебютира във Формула 1 през 2007 година, спечели първата си титла с Макларън през 2008-а и премина в Мерцедес през 2013 година, с които наложи тотална доминация в спорта и завоюва останалите шест титли в кариерата си.