юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Маркес може да участва в ГП на Катар в MotoGP

Шесткратният световен шампион в клас MotoGP Марк Маркес е бил включен в списъка със заявени пилоти за предстоящото в края на месеца Гран При на Катар, с което ще бъде дадено начало на сезон 2021 в кралския клас.

Испанецът счупи своята дясна раменна кост по време на откриваща сезон 2020 Гран При на Испания на пистата „Херес“, след което бе подложен на три операции за възстановяване на счупването. Последната от тях бе през декември месец, като след нея лекарите заявиха, че Маркес ще има нужда от приблизително половин година за пълно възстановяване и връщане на пистата.

Вчера обаче, самият пилот на Repsol Honda обяви, че е близо до завръщане на мотоциклета. Днес вече стана ясно, че от японския тим официално са заявили испанецът като един от своите пилоти за Гран При на Катар, което ще се проведе на 28 март на пистата „Лусайл“. Ако тогава Маркес действително се завърне на пистата, то това ще бъде негово първо участие от опита му за участие в Гран При на Андалусия миналият юли, което бе само дни след неговата първа операция.

До края на кампанията, той бе заменен от тест пилота на Repsol Honda Щефан Брадъл, който го замества и по време на предсезонната подготовка, която се провежда в Катар през тази и миналата седмица.