април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Маркес получи разрешение да кара мотоциклет

Шесткратният световен шампион в клас MotoGP Марк Маркес получи зелена светлина от своите доктори отново да подкара мотоциклет, след контузията, която го извади от почти целия сезон 2020.

Пилотът на Repsol Honda счупи своята дясна раменна кост по време на откриващата кампанията Гран При на Испания на „Херес“, след което трябваше да се подложи на три операции за нейното възстановяване. Последната и най-тежка от тях бе през месец декември, след което се очакваше испанецът да има нужда от поне шест месеца до сядането си върху мотоциклет. Днес обаче стана ясно, че този период е драстично скъсен и на теория той ще може да участва в Гран При на Катар в края на месеца.

Маркес вече пропусна цялата предсезонна подготовка, която завършва днес на трасето в Катар. Испанецът бе обявен като пилот от своя тим за първата от две поредни надпревари на „Лусайл“, с които ще започне сезон 2021 в кралския клас.

Ако Маркес действително се включи в уикенда за Гран При на Катар, за него това ще бъдат първи километри с мотоциклет от MotoGP от квалификацията за Гран При на Андалусия, в което той се опита да участва само няколко дни след първата си операция на ръката. Испанецът обаче се отказа от това след няколко обиколки във втория уикенд на „Херес“, след което не се включи до края на кампанията.