юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Мартин Сурилов и Здравко Здравков станаха вицешампиони на Румъния

7897979

Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Citroen C3 Rally2) станаха вицешампиони в асфалтовия национален рали шампионат на Румъния. Родния екипаж завърши на второ място в рали „Клуж“, което бе спечелено от Симоне Темпестини Серджио Иту (Porsche 997 GT3 RGT) . На трето място завършиха Андрей Гиртофан и Калин Дору Врая (Škoda Fabia R5).

Уикенда започна с атака още от самото начало на Симоне Темпестини. Мартин Сурилов записа с 5,9 секунди по-слабо време от него което го изпрати на четвърта позиция. Във втората отсечка Сурилов атакува, но Темпестини записа с цели 20 секунди по-добро време. Въпреки, че не успя да притисне лидера Мартин Сурилов се изкачи на втора позиция.

До края на уикенда Симоне Темпестини взе победата с аванс от над минута и половина пред Мартин Сурилов, който от своя страна взима победата в клас RC2, след като успешно се защити от атаките на Андрей Гиртофан.

С този резултат Мартин Сурилов и Здравко Здравков се превръщат във вицешампиони на Румъния в националния асфалтов рали шампионат и по всичко вероятно шампиони в клас RC2.

Добре се представи и втория роден екипаж. Антон Титов и Александър Спиров показаха добро темпо в рали „Клуж“, като завършиха на шесто място в генералното класиране.

С рали „Клуж“ северните ни съседи слагат край на асфалтовия си рали шампионат за сезон 2024. От средата на месец юли стартира макадамовият им шампионат с рали „Сибиу“ в което към момента няма яснота дали ще вземе участие български екипаж.