Мартин Тодорoв „M6 Yamaha Racing team“: Работим в правилната посока

Hristo GenchevМениджърът на „M6 Yamaha Racing team“ Мартин Тодорoв говори пред сайта на БФМ за предстоящия сезон в мотокроса, амбициите, с които неговите състезатели стартират през 2021 и не на последно място за школата и работата с младите състезатели в клуба.

През сезон отборът ще участва в над 15 състезания в България и чужбина, като във всяко едно ще се бори за призови класирания.

Господин Тодоров, след първия старт за сезона, логично е да говорим с какви амбиции и цели започвате?

–  Целите са ни шампионски титли, добро представяне в шампионата, развитие на отбора, развитие на младите състезатели. Това беше и целта, която си поставихме преди 2 години. Смятам, че определено вървим напред, в правилната посока и се надавям да привлечем повече спонсори, рекламодатели, да направим така, че да има повече състезатели и публика по трасетата.

Работите доста професионално, какво променихте от началото досега?

– Още при създаването на отбора ние наблегнахме на европейски модел на работа, най-вече на работата с децата. Искаме да изглеждаме по начин, по който да можем да привлечем спонсори, които да ни помагат. Искаме също така да предизвикаме желание у повече отбори да работят по начина, по който ние го правим.

Останалите отбори започнаха да инвестират в млади състезатели, в школите. Вие бяхте едни от първите, сега радвате ли се, че има развитие?

– Ние бяхме първите, не едни от първите. Още преди 3 години направихме първата школа за деца. Миналата година, заради пандемията, пропуснахме официалното събитие – училището, което искахме да направим. Но си спомням, че преди 3 години се събраха над 50 деца. Надявам се тази година Община Перник, която гледа с добри очи на нас, да ни помага – идеята е да направим едно училище в Перник, като ще изберем още едно място, на което да развиваме мотокроса и да се опитаме да привлечем повече деца.

Какво да очакваме от шампионата тази година?

– Очертава се шампионатът да бъде изключително интересен, с доста интересни кръгове. Надявам се пандемията да не промени календара и да не се отлагат състезания. Целта пред нашия отбор е участия не само в Републиканския шампионат, а също така и на Европейския и Световния шампионат. Предвидили сме участие и на състезанието „Yamaha Cup“, което ще се проведе засега заедно с Купата на нациите в Италия.

Източник: БФМ

Next Post

22 автомобила на рали-спринт „Дряново“

Рали-спринт „Дряново“  е едно от първите и класически състезания в тази дисциплина. Тази година то ще бъде през уикенда – 29  и 30 май. На 29 е церемониалния старт, като […]