Мартин Чой е в отлична форма преди състезанието от СШ на пистата “Пол Рикард” във Франция

Криси Иванова

Мартин Чой от “ЕКО БМВ Рейсинг тийм МС77” вече е на пистата “Пол Рикард” във Франция, където тази седмица ще бъде даден стартът на 4-ия кръг от Световния шампионат по издържливост. Френският отбор, за който се състезава българинът – “Energy Endurance 91” в момента заема 6-та позиция в класирането за шампионата при тимовете в клас Superstock.

Състезанието тази седмица е с времетраене 24 часа, а силата на Мартин е именно в тези най-изморителни стартове, нещо, което той е доказвал по време на участията си в емблематичното “24 часа на Льо Ман”.

Мартин Чой сподели, че от понеделник е на пистата, във вторник са минали свободните тренировки, които са били разпределени в шест часа каране и заедно с останалите пилоти и тима са направили необходимите настройки за състезанието. Пилотът ни чувства добре и е в отлична физическа форма, подготвен е за 24-часовия формат на надпреварата.

Съотборниците на Чой в “Energy Endurance 91” са дали близки помежду си времена, което е важно за състезанието и в момента с нетърпение очакват старта, който е в събота от 15 часа и ще бъде ппедавано по Eurosport.

Източник: БФМNext Post

Освен Чой и Велислав Марков е с шампионска титла на Балканите

Двама български пилоти – Мартин Чой (Superbike) и Велислав Марков (F 1000) спечелиха титлите в своите класове от Балканския шампионат по мотоциклетизъм на писта след стартовете на пистата „Навак“ в […]