юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Мартин Чой: Продължавам да се подготвям по специално разработена индивидуална програма за 24 часа на Льо Ман”

чувствам отлично. Стартираме на 12 юни – вече получих официалното потвърждение за новата дата за състезанието „24 часа на Льо Ман” от нашия тим. Това е една отлична новина, която ме амбицира да продължа още по-усилено с подготовката си. Благодаря на ЕКО България за подкрепата – партньорството с тях ме мотивира да дам най-доброто от себе си в това легендарно състезание“, коментира най- добрият ни състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой, след като световната федерация по мотоциклетизъм (FIM) официално обяви новата дата за провеждането на най-тежкото мотоциклетно състезание на писта в света.

Стартът на авторитетната надпревара ще бъде даден на 12 юни в 12:00 часа местно време (13:00 българско време). Българинът е част от френския тим „EnergieEndurance 91”, заедно с братята Кристиян и Федерико Наполи.

Първоначално, стартът на състезанието бе предвиден за 17 и 18 април, но епидемичната обстановка във Франция накара местните власти да отложат 24 часовото изпитание. „Използвам възможността да поздравя Никола Николаев за успешния старт в Испанския шампионат по мотоциклетизъм на писта, в клас Мото 4.Той притежава невероятен талант и работи много упорито, за да се изгради като още по-добър състезател. Времето е пред него, но като българин и като човек, който го познава отлично, съм много горд от дебюта му на пистата в Херес”, сподели още Мартин Чой