юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Мартин Чой тръгва за официални тестове на Льо Ман

Най-добрият ни състезател по мотоциклетизъм на писта заминава за легендарното трасе Льо Ман във Франция на 29 март, където в продължение на два дни ще бъдат официалните тестове преди голямото събитие – 1-ия кръг на Световният ендуранс шампионат на FIM.

„24-те часа на Льо Ман” ще се проведат тази година на 17 срещу 18 април. Българинът отново е в един отбор с двамата братя италианци Кристиян и Федерико Наполи. Тимът пак е „ Energie Endurance 91” от Франция.

„ Нямам търпение да започнат тестовете и да бъда на пистата. Здрав съм, бих казал и в много добра спортна форма. Не съм спирал да тренирам двуразово през последните месеци и съм готов за началото на сезона. Огромни благодарности към моя основен спонсор ЕКО България без които нямаше да участвам . Също така и на министерството на младежта и спорта в лицето на Красен Кралев. Предстоящите тестове ще бъдат на 30 и 31 март в рамките на шест часа, всеки ден. Ние имаме добра стиковка с братята Наполи и силно се надявам да направим добри резултати”, сподели Чой.

Пилотът ни ще участва за втора поредна година с този отбор и мотор, като в предишното издание на Льо Ман завършиха на 12 място в крайното класиране в клас SuperStock 1000 след 24-и часовото каране. Наближаващото състезание пък ще бъде шесто поредно в кариерата на Мартин Чой на тази писта.