декември 1, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Мартин Чой ще защитава лидерската позиция в класирането на BMU European championship в Риека

Най -добрият ни пистов мотоциклетен състезател Мартин Чой ( ЕКО БМВ МС 77 Рейсинг тийм) ще кара в предстоящите два старта тази събота и неделя от календара на BMU European championship 2022 ( 7 и 8 кръг). На пистата „ Гробник“ в Риека, Хърватия Чой ще защитава лидерската си позиция във временното класиране на шампионата и ще гони нови точки, с които да увеличи аванса си пред конкурентите за титлата в края на годината.

Към момента българският пилот има 90 точки, с четири повече от втория Давид Божич (Словения, BMW) и пет точки пред другия ни сънародник Милен Георгиев (Yamaha). Успоредно с BMU European championship ще се проведе и кръг от шампионата в SuperBike1000 от програмата на „Алпе Адрия“, което е предпоставка за участие на много силни състезатели от цяла Европа в кралския клас.

„ Чувствам се отлично и вече направих първи тренировки на пистата. Трасето ми е добре познато, карал съм на него и в предишните години, а бях тук и преди 10-ина дни, за да направя тестове на мотоциклета. Със сигурност ще бъдат много оспорвани състезания през уикенда, но аз съм готов за предстоящите битки. Целта ми е да увелича точковия си актив в BMU European championship 2022 и в никакъв случай няма да поемам излишни рискове по време на обиколките. Влизам в сериозна серия от състезания през месец септември и трябва да бъда внимателен, защото ще карам в три шампионата. Тук, на републиканския в Плевен, както ми предстои и старт от световното на писта – Бол д’Ор във Франция. Мисля, че съм добре подготвен, с нови сили и енергия очаквам предстоящите състезания“ , сподели Мартин Чой.

Стартовете на пистата в Риека в клас SuperBike 1000 ще бъдат в събота от 14:45 и в неделя от 14:00 часа българско време.