април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Маршавелов, Влъчков, Методиев и Лишев са шампиони след отмяната на Писта Бургас

Последният кръг от шампионата  на затворен маршрут – Писта Бургас, беше отменен. Той трябваше да състои на 5-6 декември.

Решението беше взето на работна среща в Община Бургас в присъствието на кмета Димитър Николов, което идва с оглед на разпространението на коронавируса в страната. В тази връзка в Бургас се отменят всички масови мероприятия.

Имаше вариант състезанието да се състои на писта Дракон в Калояново. Това обаче отпадна по ред причини, повечето отново свързани с пандемията. Преди това отпадна и писта Диамо, която трябваше да се състои на гръцката Серес. Рестрикциите заради Covid-19 на комшиите обаче, състезанието бе отменено.

Така трима от шампионите бяха известни още преди старта в Бургас. Това бяха Константин Маршавелов (К-2 рейсинг) с Mitsubishi Lancer Evo 10 в серия Макси, съотборникът му Иван Влъчков в серия Туринг с Honda Civic и Иван Лишев (Диамо) в серия Лада. Косьо и Иван защитават титлите си с по три победи този сезон. Лишев пък си връща титлата от 2018 г., с 4 първи места, която му бе отнета от Огнян Патенов миналата година.

Последният шампион, който трябваше да бъде ясен е в серия Спорт. И това сега е Йордан Методиев (Дианел рейсинг) с Honda Civic. Той има две победи – на Дракон и в София, но е на подиума в Стара Загора и Хасково. Тези състезания бяха спечелени съответно от Искрен Веселинов и от Александър Димитров – Пъчката, двамата с Honda Civic.

В останалите серии, шампионите са с по три победи. При Макси те са за Косьо Маршавелов – на писта Енеос на Дракон, в София и в Стара Загора. Той загуби само в Хасково от основния си конкурент Пламен Камбуров (ЛВ-Ауто рейсинг) с Mitsubishi Lancer Evo 10.

В серия Туринг Влъчков има три победи – на Писта Енеос на Дракон, Стара Загора и Хасково. В София спечели съотборника му от К-2 рейсинг Кольо Карастоянов, а Иван остана 5-и след проблеми със скоростите.

Също с 3 победи в серия Лада, титлата си върна Иван Лишев. Той стана първи на Писта Енеос на Дракон, Стара Загора и Хасково. В София след едно хаотично състезание заради катастрофи, първи стана Евгени Семерджиев (Стара Загора).