февруари 25, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Мерцедес представиха, но скриха най-важната част от претендента за титлата във Формула 1

Отборът на Мерцедес направи най-очакваното от всички представяне на новия си болид за стартиращия на 28 март сезон 2021 във Формула 1. Тоталният доминант в спорта обаче разочарова много от феновете и най-вече съперниците си, като не показа дизайна на пода на W12, където са и големите промени в правилника за тази година и в тази зона, и в задницата ще се крие ключът към титлата.

Проблем при Мерцедес може да се окаже по-дългата колесна база в сравнение с преките им конкуренти от Ред Бул. Това изисква намаляване на по-голяма площ от пода в сравнение с останалите и все още не е ясно дали или как от шампионите са успели да компенсират аеродинамичните загуби.

Както се очакваше, в останалата част новият W12 е наследил всички гени от предшественика си W11. Кокпитът е същият, скоростната кутия е същата, а двигателят е съвсем леко подобрен. Още вчера стана ясно, че и при W12 отново ще преобладава черният фон, инспириран от борбата на голямата звезда на Мерцедес и Формула 1 Люис Хамилтън срещу расизма и неравенството, но в задната част, и по-точно капака над двигателя, отново се появява сребристият цвят, синоним на отбора до миналата година.

Покривалото над W12 да вдигнаха двамата пилоти на тима – седемкратният световен шампион Люис Хамилтън и съотборникът му Валтери Ботас. Шефът и акционер в тима Тото Волф също присъства на събитието, както и други членове на отбора и спонсори.

https://www.pscp.tv/MercedesAMGF1/1dRKZNAkrEaKB?t=8s

Източник: sportal.bg