юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Мик Шумахер: Фетел ми предава съветите, които е получавал от баща ми

7897979

Мик Шумахер говори за предстоящия си дебют във Формула 1 с отбора на Хаас. Сезон 2021 стартира с Гран При на Бахрейн на 28 март след отлагането на традиционното откриване на шампионата в Австралия. Синът на легендата на спорта – седемкратния световен шампион Михаел Шумахер, разказа и за отношенията си със своя сънародник Себастиан Фетел.

В годините на развитие в кариерата и последвалите четири световни титли Себастиан никога не е имал мениджър, който да се грижи за кариерата му. Всички съвети е получавал от Михаел, който е идол от дете на Себ. Сега Мик признава, че Фетел е негов ментор и предава съветите, които е получавал от баща му, който за огромно съжаление все още се бори и възстановява от тежката черепно-мозъчна травма, която получи преди повече от седем години при падане със ски, и не може да е до сина си в дебюта му във Формула 1.

„Все още съм далеч от отбора на Хаас заради ограниченията, което прави всичко по подготовката за дебюта във Формула 1 много по-сложно. Всеки ден се чувам със Себ, който има огромен опит и ми помага много. Може да се каже, че той е моят ментор. Сега той предава на мен съветите, които е получавал от баща ми в началото на кариерата му и в течение на големите му успехи. За мен е чест, че ще мога да се състезавам с Фетел, както и той е успял да се засече с баща ми на пистата“, разкри Мик.

„Никога не съм крил, че мечтая някой ден да се състезавам за Ферари като баща ми. Преди това обаче ме чака цялата работа на света. Първо трябва да докажа, че имам своето място във Формула 1, и тогава всичко ще е в ръцете на Ферари. Те повярваха в мен и ми дадоха шанс за дебют с Хаас, за което завинаги ще съм им благодарен. Сега е мой ред да покажа, че не са сбъркали“, завърши германецът.