май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Милнър призовава Мънстър да се възползва от наученото в Сафари

Мюнстер отпадна от първия етап в Кения в събота с повредено задно окачване, но Милнър заяви, че скоростта на Ford Puma Rally1 Hybrid на 25-годишния пилот е била впечатляваща.

“Естествено, че Грегоар беше разочарован от резултата – каза Милнър, – и това е разбираемо, но аз съм впечатлен от постигнатото от него, като се има предвид опитът, който той и Луи [Лука, втори пилот] имат с тези автомобили. Лесно е да се забрави, че това беше едва петото им състезание с Puma.

“Имаше няколко силни етапа и мисля, че и двамата научиха много за това събитие и как да се справят с него. Сега очаквам с нетърпение да видя как могат да надградят върху това и какво могат да направят следващия път в Хърватия. Грегоар е участвал в рали [Хърватия] няколко пъти преди това и очевидно е прекарал доста време в каране на асфалт при променливи условия.”

Дебютът на Мюнстер с Puma на асфалт беше на миналогодишното Рали Централна Европа, където той завърши седми и впечатли със способността си да се установи в постоянен и все по-бърз ритъм в автомобила от Рали1.

Както Мюнстер, така и съотборникът му Адриен Фурмо провеждат тестове в Хърватия тази седмица.