юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Милър: Победата в Гран При на Доха не е задължителна

Jack Miller Valencia MotoGP, 13 November 2020 // Gold & Goose/Red Bull Content Pool // SI202011130479 // Usage for editorial use only //

Пилотът на Ducati Джак Милър вярва, че не е длъжен да гони „победа на всяка цена“ в предстоящото тази седмица Гран При на Доха, втори кръг за сезон 2021 в MotoGP.

Австралиецът завърши на деветата позиция в откриващата сезона Гран При на Катар миналата неделя, която също се проведа на пистата „Лусайл“. Резултатът на Милър бе изключително разочароващ на фона на неговото темпо по време на предсезонните тестове и свободните тренировки на катарското трасе.

„Смятам, че целта ни през този уикенд остава същата. Миналата седмица нямахме късмет, но сме наясно какъв точно беше проблемът. Знаем какво се случи и как да подобрим нещата за този уикенд. Ситуацията не изисква да гоним победа на всяка цена, все още сме твърде рано в шампионата. Със сигурност ще направим всичко по силите си да сме близо до върха, ако не и на него“, коментира Милър преди старта на втория състезателен уикенд на „Лусайл“.

„Усетих странна вибрация от задната гума, която не ми позволи да съм достатъчно бърз в завоите. Опитах се да използвам консервативна стратегия и в началото да запазя ресурса в гумите си. При оставащи 11 или 12 обиколки започнах да натискам и осем преди края изведнъж загубих сцепление. Както казах, знаем каква точно е ситуацията. Планът и стратегията ми бяха добри, просто трябва да повторя карането си от миналата седмица“, добави австралиецът.

Най-добре класираният пилот на Ducati в Гран При на Катар бе Йоан Зарко (Pramac Ducati), който завърши на втората позиция зад победителя Маверик Винялес (Yamaha). Трети пък остана вторият заводски пилот на производителя от Болоня Франческо Баная (Ducati), който в събота спечели своята първа квалификация в MotoGP.